Teistmoodi koolivaheaeg ehk Lastelastega Poolat avastama

Mari-Leen Treimann, 3. oktoober 2024

Suvi on läbi, aga reisida võib igal aastaajal. Lihtne on lapsed koolivaheajal Tallinnas laevale talutada ja juba paari tunni pärast Helsingis maabuda. Seal on muidugi ka palju näha-teha, küll aga võib valida mitte nii ootuspärase tee ja sõita hoopis autoga Poola!

Poola ei tähenda eestlasele enam transiidimaad – rekaronge ja teetöid. Poolas on imeline loodus, lahked inimesed ja ikka veel üsna head hinnad. Selguse huvides teisendasin zlotid teie jaoks ise eurodeks.

Meie pere reisib võimalusel alati auto ja minihaagisega, julgustan ka igas vanuses reisiselle julgelt autoreise ette võtma. Lennukiga saab Eestist Poola küll – Tallinna–Varssavi liin on täitsa olemas. Pileti hind algab aga üldjuhul 100 eurost. Arvestame aga, et stardiksime Poola Tallinnast ja sõiduautoga, kus istub peale juhi veel kolm hinge. Auto kulutab kütust umbes 7 liitrit 100 kilomeetri kohta ja kui ümardame kütuseliitri hinnaks 1,5 eurot, läheb enam-vähem 12tunnine sõit Varssavisse maksma umbes sama palju kui üks lennupilet. See aga tähendab, et eelarveülejääki saab mõnusasti kulutada hoopis kõiksuguste lõbustuste peale.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?