Hea kööginipp! Nii säilib salat kauem

Ajakiri Tiiu, 2. juuni 2020

Kui armastate salatit süüa, siis on teil kindlasti külmkapis mitut sorti rohelisi lehti hoiul. Ainult neil peab silma hoolikalt peal hoidma, sest need kipuvad närbuma ja seejärel kiiresti riknema. 

Trikk, kuidas hoida rohelist ninaesist heas konditsioonis ja söömiskõlblikuna, on aga lihtne. Niisutage linasest riidest lapp, mässige ümber salatilehtede ja pange need kinnises plastkarbis külmkappi oma järge ootama. 

Kui olete aga salatilehti üle loputanud üle ühe söögikorra jagu, siis võivad need külmkappi seisma jäädes juba paari päevaga roiskuda. Sel juhul seisneb trikk selles, et mässige lehed enne kinnisesse karpi panekut kuiva lapi sisse. 

Neid kahte nippi oskuslikult varieerides seisab salat kolme-nelja päeva asemel ilusti kikkis tubli nädal aega. Lõpp raiskamisele!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?