21. juuni on smuutipäev! Pea sajandivanune jook polnud esiti populaarne

Kai Kodasma, ajakiri Tiiu, 2. juuni 2020

Värvilised smuutid ja suvi on kokku loodud kas või juba seepärast, et rahvusvaheline smuutipäev langeb kokku pööripäevaga. Smuutiretsepte koostati juba 1930ndatel, kui USA hakkas tootma kannmiksereid.

Esimesed smuutid segati vaid puuviljadest, mahlast ja jääst ega olnud populaarsed. Kui hindama hakati naturaalseid toiduaineid, sai smuutist trendikas tervisejook. Soovitatavalt peaks tervislikus smuutis olema süsivesikud, valgud ja vitamiinid tasakaalus. Vedelikuks paari puu- või juurvilja juurde kasutatakse naturaalset mahla, lehma- või pähklipiima, aga ka vett. Viimasel ajal on smuutisid hakatud rikastama ka supertoidusegudega.Tervisekokteili kaloraaži ei tasu siiski alahinnata – tihti on see võrdne ühe toidukorraga.

Marjane smuutikauss, 1 portsjon

  • pool banaani
  • 1 klaas külmutatud marju
  • pool klaasi kookospiima
  • 1 tl agaavisiirupit

Kaunistamiseks:

  • maasikaid
  • mustikaid
  • banaani
  • goji-marju

Pange koostisosad kannmikserisse ja segage kuni ühtlase konsistentsini. Valage smuuti kaussi ja kaunistage meelepäraselt. 

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?