HEAD TÄIUSLIKU MAIUSE PÄEVA! Parfee paneb suu vett jooksma

Kai Kodasma, 3. november 2020

Parfee tuleb prantsuskeelsest sõnast parfait, mis tähendab täiuslikku. Just sellist nime kannab jäätise sarnane külmutatud dessert, millest saab teha ka kihilist magustoitu, Prantsuse köögi klassikat. 

Minu esimene kokkupuude taolise hõrgutisega oli ligi kümme aastat tagasi, kui ühel üritusel toodi lauale jäätist meenutav, kuid leivakujuline rohkelt marju sisaldav magustoit. Hiljem selle kohta uurides leidsin, et kui on tahtmist koduste vahenditega jäätise tegemist katsetada, siis on see just ideaalne retsept. Marjade asemel võib lisada šokolaadi või karamellisiirupit ja pähkleid. 

Igal juhul on see hea magustoit, mida teha päev või isegi kaks ette, kui on rohkem külalisi tulemas.

Marjaparfee

  • 4 munakollast
  • 2 dl suhkrut
  • 180 g (külmutatud) mustsõstraid ja vaarikaid
  • 400 ml vahukoort
  • 2 tl vanillsuhkrut

Vahustage munakollased suhkruga kergeks vahuks. Kui kasutate külmutatud marju, siis laske neil üles sulada. Püreestage marjad ning lisage koos vahukoore ja vanillsuhkruga munakollasesegule. Vahustage kergeks vahuks, see võib tavapärasest veidi rohkem aega võtta. Asetage külmutamist kannatavasse vormi. Hoidke külmas 4 tundi kuni üle öö enne serveerimist. Serveerige värskete marjadega.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?