Spordiarst Mihkel Mardna: toit olgu lihtne, molekulaarne kulinaaria kuulub restorani

Kai Kodasma, 3. november 2020

Spordiarsti Mihkel Mardna sõnul olgu toit lihtne, molekulaarne kulinaaria kuulub restorani.

Spordiarst Mihkel Mardna, millised toidud kuuluvad teie lemmikute hulka?

Toidud peavad olema lihtsad ja maitsvad. Lemmikute hulka kuuluvad ühepajatoit seasisefileega ja hakklihakaste kartuliga. Molekulaarne kulinaaria võib olla huvitav ja vahel isegi maitsev, kuid kuulub pigem restoranielamuste valdkonda, eriti kui kodus on väikesed lapsed.

Millised toiduained on alati kodukapis olemas?

Pudrumaterjal, nisujahu, piim, oma kanade munad pannkookide valmistamiseks, maitsestamata Kreeka jogurt, juust, leib, puu- ja köögiviljad. Maiustamiseks peab olema ikka ka natuke šokolaadi, kommi ja pähkleid. 

Kust ostate oma tavapärased toiduained?

Enamasti käib toidupoes abikaasa, kes teeb sisseostud tavaliselt meie kodu lähedalt.  

Milline on teie viimase aja meeldejäävam toiduelamus?

Selle aasta juulikuus valmistas mu abikaasa baklažaanist vormirooga – see oli nii maitsev, et on siiani hästi meeles.

Kuidas alustate oma hommikut?

Alustuseks kerge hommikuvõimlemine, millele järgnevad kaks röstitud leivaviilu juustuga ja roheline tee termosega tööle kaasa. Juustuleivad söön ära, olles teel tööle.

Mida pakuksite ootamatutele külalistele?

Tavaliselt tass kohvi, teed või klaas head veini koos kapis leiduvate suupistete ja maiustustega. Kui abikaasa on kodus, võib kiirelt valmida ka mõni kook.

Mihkel Mardna õhukesed ülepannikoogid

  • 5–6 kanamuna
  • 2 sl suhkrut
  • sõrmeotsaga soola
  • tunde järgi nisujahu
  • tunde järgi piima
  • kirsi-, muraka- või õunamoosi
  • maitsestamata jogurtit

Vispeldage munad suhkru ja soolaga. Lisage nisujahu, segades samal ajal vispliga, nii et tekib parajalt paks ja veniv segu. Edasi segades lisage piima, kuni tekib parajalt vedel pannkoogitainas. Küpsetage õhukesed ülepannikoogid keskmise kuumusega pannil. Serveerige moosi või jogurtiga.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?