STAARI MENÜÜ | Mida peidab Carmen Mikiveri külmkapp? Ootamatule külalisele leidub sügavkülmas viinamäetigusid

Kai Kodasma, 3. veebruar 2021

Näitleja Carmen Mikiver, millised toidud kuuluvad teie lemmikute hulka?

Kuna mulle meeldib vaheldusrikkus ja katsetamine, siis on lemmikut raske välja tuua. Alati lähevad peale mereannid.

Millised toiduained on alati kodukapis olemas?

Niipalju kui võimalik, tuleb toit minu lauale vastavalt aastaajale. Sellisena saab seda ka kõige värskemana. Jõudumööda kasvatan ise, oma tomateid söön tavaliselt detsembrini välja. Talveks teen palju purkidesse sisse, omatehtud on peedi- ja muud konservid. Sahvris on kartul, porgand, sibul, küüslauk, kookospiim, kuivaineid, konservid. Külmkapis on täispiim, muna, juust, vorst, peekon, värske salat. 

Kust ostate oma tavapäraseid toiduaineid?

Muna ja vorsti ostan ühelt talutootjalt. Igal neljapäeval on Pärnus taluturg, kus alati käin. Üht-teist saan ka suurtest poodidest. 

Milline on olnud viimase aja meeldejäävaim toiduelamus?

Minu sõber suudab mind jätkuvalt üllatada! Maapähklitega karrikana ja keelt alla viiv kalasupp tulevad tal oivaliselt välja.

Kuidas alustate oma hommikut?

Kõigepealt klaas toasooja sidrunivett, siis kohv. Söömisega läheb aega, kuna minu organism ärkab aeglaselt.

Mida pakute ootamatutele külalistele?

Kuna mul on alati midagi kodus olemas, siis pole probleemi ka ootamatute külalistega. Pakun kas samal päeval tehtud sööki või leian sügavkülmast viinamäetigusid, omatehtud jäätist või muud head-paremat.

Neljanda päeva kabatšokihoidis karrimarinaadis

  • 4–5 pooleliitrist purki
  • 3 kilo kabatšokki
  • 1–2 sibulat
  • 8–10 tl karrit
  • musta terapipart
  • 250 g suhkrut 
  • 1 klaas riisi- või veiniäädikat
  • 1 tubli sl nelgiteri
  • peterselli
  • 100 g soola

Koorige kabatšokid ja lõigake kuubikuteks, hakkige sibulad. Segage köögivili soolaga ja jätke 24 tunniks külmikusse. 

Järgmisel päeval lisage karri, pipar, suhkur, piserdage äädikat ja valage peale umbes 600 ml vett. Segage ja jätke 24 tunniks külmikusse. 

Kolmandal päeval kurnake segu ja ajage marinaad keema, lisage nelgiterad ja peterselli. Pange köögivili marinaadi sisse tagasi ja asetage uuesti 24 tunniks külmikusse. 

Lõpuks ajage marinaad koos köögiviljaga keema, kuumutage 5 minutit tasasel tulel. Jagage köögivili ettevalmistatud purkidesse, sulgege õhukindlalt ja jätke tagurpidi jahtuma. 

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?