TOIT KAHEKS PÄEVAKS | Krõbeda kamaraga sealiha õhtuks ja järgmiseks lõunaks lihaga köögivilja-riisiroog

Kai Kodasma, 3. veebruar 2021

Täna õhtuks … krõbeda kamaraga sealiha

Täna õhtuks … krõbeda kamaraga sealiha (Kai Kodasma)

4 portsjonit

Vähe on neid, keda krõbe kamar mahlasel sealihal ükskõikseks jätab. Kuidas seda lihatükki aga ikkagi küpsetama peaks? Kui värske lihatükk on välja valitud, siis ülejäänu on lihtne. 

Ei mingeid keerulisi koostisosi ega nippe, vaja vaid veidi aega ja kannatust! 

  • 900 g seaküljetükki
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 sl tüümiani
  • 1 sl jahvatatud meresoola
  • 1 tl pipart
  • 2 sl õli

Võtke liha tunnike enne küpsetamist kapi peale seisma. Eemaldage ribidelt kilejas nahk ja kuivatage köögipaberiga.

Segage kausis küüslauk, tüümian, sool, pipar ja õli. Terava noaga lõigake kamarasse ruudud – läbi peki, kuid mitte päris lihani.

Masseerige liha ürdiseguga kokku, lükake enamik ürdisegu ruutude vahele.

Soojendage ahi 220 kraadini ja pange liha, kamar ülal, ahjupannile.

Küpsetage 30 minutit või kuni kamar on kuldne ja krõbe. Alandage kuumus 180 kraadini ja küpsetage veel tund.

Pärast ahjust võtmist laske prael 10–15 minutit rahuneda.

Homme lõunaks … köögivilja-riisiroog sealihaga

Homme lõunaks … köögivilja-riisiroog sealihaga (Kai Kodasma)

4 portsjonit

Kui eelmisest päevast jäi praadi alles, siis on paras teha sellest üks lihtne mehhikopärane riisiroog. Ei midagi keerulist ega aeganõudvat, hõlpsasti saab teha ka suurema koguse.

  • 125 g riisi
  • 50 g eelmise päeva praadi
  • 400 g purustatud konservtomateid
  • 280 g maisi-herne-paprikakonservi
  • soovi korral konservube
  • 0,5 tl soola
  • näpuotsaga pipart
  • 0,5 tl jahvatatud paprikat
  • peotäis hakitud peterselli

Tee nii

Keetke riis. Kuumutage pannil lihatükid ja kõik konservid.

Maitsestage soola ja pipraga ning lisage jahvatatud paprika. Lisage keedetud riis ja laske mõni minut kaane all valmida.

Serveerige peterselliga.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?