KAS SEE ON TOIDUTALUMATUS? Toitumisterapeut selgitab, miks mõni toiduaine mõjub ootamatult halvasti
Liisi Seil, ajakiri Tiiu, 3. märts 2021
"Kas võib juhtuda selline asi, et teatud eluetapis tekib mõne toiduaine talumatus? Olen 49aastane ja viimasel ajal väga tundlik kõige ümbritseva suhtes. Olen pannud tähele, et isegi klaasike alkoholi tekitab vastureaktsiooni. Suhkru tarbimine võtab energia täiesti maha, pärast seda on justkui pohmelus. Ka punast liha saan tarbida vaid väheke, sest muidu on tükk aega raske olla. Samas maitsemeeled ikkagi soovivad neid naudinguid kogeda, mistõttu teen aeg-ajalt oma enesetundele liiga.
Saan aru, et see võib olla seotud läheneva üleminekueaga või mõne seljataha jäänud operatsiooniga. Kuidas saaksin panna oma isud ja vajadused ühte jalga käima?" küsib ajakirja Tiiu lugeja.