SUUS SULAV KOOSLUS | Beseerull kõikidele šokohoolikutele

Kai Kodasma, 3. jaanuar 2021

Rikkalik šokolaadi-beseerull kohupiima-vahukooretäidisega – see on üks tõeliselt suus sulav kooslus.

Kes on harjunud rullbiskviiti tegema, sellele on siin midagi teistsugust katsetamiseks. Igati sobilik on see kõikidele šokohoolikutele, kuna maitses on šokolaadi rohkelt. Lisaks veel šokolaaditükikesed!

Kui olete rulli valmis keeranud, siis enne söömist pange see veidikeseks ajaks külmkappi. Sedasi imenduvad mahlad mõnusalt rulli. Tulemuseks saate koogi, mille välimine kiht on õhkõrn besee, seespool on aga mahlane šokolaaditükkidega biskviit ja külluslik kohupiima-vahukooretäidis.

Šokolaadi beseerull

8 portsjonit

  • 4 toasooja munavalget
  • näpuotsaga soola
  • 2,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 5 sl kakaod
  • 30 g tumedat šokolaadi
  • 1 sl tuhksuhkrut

Täidis:

  • 250 ml vahukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 200 g vanillikohupiima

Eelsoojendage ahi 180 kraadini ja märkige küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 23 x 33 sentimeetri suurune ristkülik.

Puhtas kausis vahustage munavalged soolaga. Lisage järk-järgult suhkur, kuni munavalge on vahustunud ja läikiv.

Katsuge näppude vahel, kas suhkur on sulanud – kui ei, vahustage veidi veel. Lisage vanilliekstrakt, sõeluge sisse 4 sl kakaod ja viimasena segage hulka peeneks hakitud tume šokolaad. Jaotage segu õrnalt ahjuplaadile märgistatud ristküliku piiresse.

Küpsetage ahjus esialgu 8 minutit, seejärel alandage temperatuur 140 kraadini ja küpsetage veel 15–20 minutit, kuni besee on krõbedaks muutunud. Sõeluge 1 sl tuhksuhkrut ja 1 sl kakaod puhtale küpsetuspaberile ning keerake beseerulli välja jääv külg sinna peale.

Eemaldage põhjas olnud paber ja laske sel jahtuda. Vahustage vahukoor suhkruga ja segage hulka kohupiim. Määrige täidis põhjale ja keerake rulli, alustades endast eemale jäävast servast.

Hoidke külmas kuni serveerimiseni.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?