TOIT TÄNASEKS JA HOMSEKS: kanarind sidruni ja pipraga ning kanasalat

Kai Kodasma, 3. jaanuar 2021

Kanafilee on üks neist lihatükkidest, mida tihti ostetakse, kuid mille valmistamine kipub üksluiseks. Sel korral katame selle lihtsa kanatüki särtsakate ürtidega ja küpsetame seda sidruni peal. Enneolematult mahlane kanarind valmib lihtsa vaevaga.

Täna õhtuks … kanarind sidruni ja pipraga

Täna õhtuks … kanarind sidruni ja pipraga (Kai Kodasma)

8 portsjonit

  • 1 sl heledat muscovado suhkrut
  • 1 tl küüslaugusoola
  • 1 tl soola
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • 2 sidrunit
  • 4 kanafileed
  • 4 sl oliiviõli

Serveerimiseks:

peotäis hakitud peterselli

Segage kausis kokku suhkur, küüslaugusool, sool, paprika ja must pipar. Viilutage sidrunid ja asetage viilud ahjuvormi põhja. Lõigake kanafileed enam-vähem ühesuurusteks, paksemat osa võib veidi õhemaks tampida. Katke kõik neli fileed oliiviõliga ja hõõruge sisse maitseaineseguga, nii et oleks ühtlaselt kaetud. Asetage kanarinnad sidrunite peale ja küpsetage 190 kraadi juures 25–30 minutit. Pärast ahjust välja võtmist laske kanal fooliumi all 5 minutit rahuneda. Serveerige peterselliga.

Homme lõunaks …  kanasalat

Homme lõunaks …  kanasalat (Kai Kodasma)

4 portsjonit

Kanasalat on sobilik lõunasöök igaks päevaks. Selle salati teeb eriliseks eelmisest päevast ülejäänud kana küpsetamisest tekkinud mahl.

  • 1 eilne kanafilee 
  • 3 sl marineeritud kõrvitsa kuubikuid
  • 1 tomat
  • peotäis hakitud peterselli
  • 5 lehte Rooma salatit
  • 4 viilu röstitud ciabatta't

Salatikaste:

eilset kana-sidrunimahla

1 tl majoneesi

Lõigake kanafilee suupärasteks tükkideks ja asetage kaussi. Lisage kõrvitsa- ja tomatikuubikud, petersell ning hakitud Rooma salat.

Röstige ciabatta ja lõigake kuubikuteks. Segage eilsest kana küpsetamisest alles jäänud mahl majoneesiga ja segage salatisse.

Serveerides lisage saiakuubikud.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?