BROKOLINIT EI TASU KARTA! Sel on meeldivam maitse kui brokolil, olles sama kasulik

Kai Kodasma, 3. jaanuar 2021

Brokolini, beebibrokoli, pikajalgne brokoli – heal lapsel ikka mitu nime. Tegemist on brokoli moodi köögiviljaga, millel aga on peenemad varred ja väiksemad õied. Sageli arvatakse, et tegu on lihtsalt noore brokoliga, aga see on siiski täitsa omaette köögiviljasort. 

Pealegi on brokolini palju meeldivama maitsega, olles ühtlasi pungil vitamiinidest ja mineraalainetest.

Kust pärit?

Brokolini on pärit Jaapanist Yokohama osariigist. Tegemist on brokolist ja lehtviljast gai lan aretatud hübriidviljaga, mida hakati tootmise jaoks kasvatama 1993. aastal.

Kuidas maitseb?

Maitselt sarnaneb brokoliga, ent on pehmem ja mahlasem. Kuna koos õisikutega süüakse ära ka varred, siis need annavad juurde mõnusat krõmpsu tekstuuri.

Milleks sobib?

Beebibrokoli sobib hästi mereandide või linnuliha kõrvale. Samas kui on soov süüa midagi kerget, võib rammusa õhtusöögi teinekord asendada hoopis kerge ja tervisliku brokoliniga. 

Brokolini tšilli ja küüslauguga

Brokolini tšilli ja küüslauguga (Kai Kodasma)
  • 1 sl võid
  • 2 küüslauguküünt
  • 200 g brokolinit
  • näpuotsaga Himaalaja soola
  • soovi korral näpuotsaga tšillihelbeid

Sulatage pannil või, lisage küüslauk ja beebibrokoli. Praadige 2–3 minutit, kuni õisikud hakkavad veidi pruunistuma. Lisage pannile 1 dl vett ja pange kaas peale. Laske veel kinnise kaane all ära aurustuda, selleks kulub umbes kaks minutit. Puistake peale Himaalaja soola ja kui soovite, tšillihelbeid. Sööge kohe.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?